Competenties

Het succes van een organisatie draait om mensen, hun betrokkenheid, inzet, vakmanschap en competenties. Ook de organisatie heeft zo zijn kernkwaliteiten en competenties.

Binnen VDL ETG Projects hebben we een stevig fundament in de machinebouw. Het ontwikkelen van fabricage productiemachines, het bouwen van een prototype, het optimaliseren, bedrijfsklaar maken en op locatie installeren. Op dat fundament is de organisatie gebouwd, met daarin 4 kerncompetenties waar VDL ETG Projects in blijft investeren, zich blijft verbeteren om unieke voordelen te kunnen bieden aan onze klanten.

 

Succesvol projectmanagement betekent vandaag de dag een extra focus op kwaliteit, op tijd leveren, strikte naleving van het budget en last but not least voldoen aan de afgesproken leveromvang van de klant. 

Wij, bij VDL ETG, geloven in een "product champ", die staat voor zijn opdracht, die met 1 been bij de klant staat en focus heeft voor resultaat. Vaak een schaap met 5 poten, die vooruit kijkt en aandacht heeft voor communicatie. Onze projectleiders zijn fulltime bezig met die verantwoordelijkheid, met hun teams, met partners en met de klant. Zij zijn de spil in hun project.

Een projectmanager bij ons moet ook een innovator en een verbinder zijn, altijd op zoek naar partners waarmee we elkaar wederzijds kunnen versterken", aldus Marco van Schaick, Project and Program Manager.

Een gedegen supply chain is één van de sleutels voor succes. Uiteindelijk is het belangrijk de onderdelen tegen de juiste kwaliteit-prijsverhouding te verwerven binnen de beschikbare tijd.

Onze doelstelling is de klant te verrassen met onze prestaties op al die aspecten. Daarom hebben we veel aandacht voor de supply chain. (Zien is geloven.) 

Supply Chain is natuurlijk meer dan inkopen, het is inrichten van het gehele proces, zorgen dat onze klanten of monteurs op tijd, de juiste onderdelen hebben, met de gevraagde kwaliteit en met een aantrekkelijk kosten niveau” aldus Rob Brands, Manager Support Office

Onze ontwikkeling en engineering staat volledig in dienst van het bouwen van systemen. Wij nemen die verantwoordelijkheid heel serieus. We leveren niet slechts een tekeningenpakket, maar een betrouwbaar werkend systeem. System engineering staat dan ook bij VDL ETG op een hoog niveau.

Onze mechatronisch en software systeem architecten denken functioneel. Onze lead engineers borgen de kwaliteit en zorgen samen met constructeurs, toeleveranciers, werkvoorbereiders en monteurs voor een geïndustrialiseerd ontwerp.

Onze engineers hechten veel waarde aan samenwerken met partners in- en extern VDL. De samenwerking met VDL ETG T&D met ruim 250 engineers - waaronder bijvoorbeeld specialisten op gebied van tribologie, dynamisch of thermisch gedrag - is illustratief. Dit maakt het mogelijk een daadwerkelijk multidisciplinair team te vormen, voor het invullen van een klant probleem en te innoveren.

Multi-disciplinair is alleen interessant als je ook echte specialisten in je team opneemt. Dat kunnen wij bij VDL ETG" aldus Ivar Schram, Manager Development & Engineering.

Wat is integrale montage? Dat is het beste te illustreren met het onder 1 dak ontwikkelen en bouwen van een complexe fabricage lijn.

In essentie is dat een one-off, een prototype met de nodige zaken die nog “in het werk” worden bepaald. Dat vereist veel flexibiliteit en vakmanschap van onze monteurs en organisatie. Het in bedrijfstellen, testen en afnemen van een compleet systeem samen met de klant is heel wat anders dan een module aanleveren.

Binnen onze montage is er daarom een integrale benadering, onze top monteurs doen al mee tijdens de ontwikkeling en leveren turn key de machine op aan de klant.

Die vakmanschap van de monteurs wordt ook ingezet bij de bouw van machines in kleine series en mechatronische modules. Veel product en montage verbeteringen worden door onze monteurs bepaald en terugkoppeld. Dat stimuleren wij en wij geloven dat vakmanschap de sleutel is naar kwaliteit.

"Systeem kwaliteit staat bij ons op nummer 1, wij leggen de lat hoger dan onze klant" aldus Herman Nolte, Manager Operations.

VDL ETG Projects competenties

Wij blijven investeren in onze mensen en in de kerncompetenties van onze organisatie. We willen de klantverwachtingen overtreffen.

Harrie Schonewille, Managing Director

volgende pagina 

Van een wit vel, iets nieuws bedenken, daar hebben we onze sporen mee verdiend.

Ivar Schram, Manager Development & Engineering

VolgendE pagina

Systeem kwaliteit staat bij ons op nummer 1, wij leggen de lat vaak hoger dan onze klant.

Herman Nolte, Manager Operations

volgende pagina

Supply Chain is natuurlijk meer dan inkopen, het is inrichten van het gehele proces, ontzorgen van onze klanten met de beste prijs.

Rob Brands, Manager Support Office

Volgende pagina

Binnen projectmanagement is het proces van NPI, New product Introduction, vaak leidend.

Marco van Schaik, Project- en Programmanager

volgende pagina

Allround zegt iets over inzetbaarheid en dat is zelfs wereldwijd.

Herman Nolte, Manager Operations

Volgende pagina